Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

LIA-intervju

Intervju med Viktoria Bergstrand

Viktoria studerar på Frans Schartaus utbildning TRAC Diplomerad resekonsult och har nu under hösten 2019 gjort sin praktik Lärande i arbete (LIA) hos oss.

 

Kort om Viktoria

Bor: Stockholm
Ålder:
23 år
Studerar:
Utbildningen TRAC Diplomerad Resekonsult på Frans Schartaus Handelsinstitut
Tillgänglig för jobb från och med: Slutet på maj 2020! Gärna inom MICE, grupp & konferens eller DMC.

 

Hur har din LIA/praktik på Europaweekend varit?

Från första veckan kände jag mig som en i gänget här. Jag blev väl introducerad av mina handledare och kollegor i det dagliga arbetet som förekommer hos en researrangör. De visade sig ha ett stort intresse av mig liksom jag hade av arbetet här. Jag fick börja med att bli upplärd på privatavdelningen vilket var en jättebra start då jag fick komma in i arbetet gällande det mesta.

 

Jag har uppskattat att jobbet här på Europaweekend har varit så varierande och kreativt. Mina kollegor har visat mig allt om vad det innebär att vara projektledare inom resebranschen.

 

Det allra roligaste har varit när en kund har bekräftat sin resa man har tagit fram åt dem. Det ger en sådan god boost! En superhärlig känsla.

 

Det här var din andra LIA-period av totalt tre, var gjorde du din första LIA och är det klart med var du kommer vara under den tredje och sista?

Min första praktik gjorde jag på affärsresebyrån HRG Nordic, som idag är en del av GBT. Där sattes verkligen mina Amadeus-kunskaper på prov då jag dagligen bokade in flyg/hotell/transfer/hyrbil, ja, allt bokades i Amadeus! Det var en mycket lärorik period för mig, jag fick dessutom chansen att lära mig Link-online samt hur man bokar utlandståg. Efter sex veckor där kände jag att jag ville få mer utlopp för min mer kreativa sida under nästkommande LIA. Jag hade haft mitt sikte på Europaweekend sedan en tid tillbaka och här skulle jag få testa på rollen som projektledare för privatresor samt för grupp & konferens, en roll som har passat mig perfekt!

 

Min sista praktikplats blir hos DMC Sweden i Gamla Stan i Stockholm. Under min tid på Europaweekend har jag fått ha en massa kontakt med olika dmc:er ute i Europa och har då blivit intresserad över hur min roll som projektledare kommer att se ut då. På Europaweekend har jag fått jobba med utgående turism, och jobbet på DMC Sweden kommer att vara precis tvärtom. Där kommer jag att få arbeta med inkommande turism till Norden och ha en massa kontakt med grupp & konferens-byråer runt om i världen.

 

Har du något drömjobb, vad vill du helst arbeta med när du är klar med studierna?

Jag vill gärna jobba med möten och konferenser, helst inom Europa då det är där jag själv föredrar att resa. Har verkligen tyckt om rollen som projektledare då jag trivs som bäst när jag får fixa med förfrågningar och offerter och att få agera problemlösare åt kunder. Älskar att få vara kreativ och det är så kul att få förse kunder med bra idéer och smarta lösningar i offertformat. Det är en underbar känsla att få hjälpa kunder med att komma med tips på destinationer som man själv sitter med expertis på.

 

Vad är ditt absoluta favoritresmål och hur kommer det sig att du gillar det så mycket?

Jag tror att alla känner till det vid det här laget, det är såklart Budapest och Ungern i sin helhet! Så fort jag får chansen så sticker jag iväg dit. Brukar se det som mitt andra hem. Det är nämligen så att jag har bott och pluggat där samt har en del vänner runt om i landet. Ett otroligt vackert landskap, charmiga städer med rik historia samt mycket god mat och dryck i hjärtat av Europa. Ett annat resmål jag håller varmt om hjärtat är Köpenhamn och Danmark överlag.

 

Har du något tips till andra studenter som ska ut på sin LIA-period? Något som dom kan tänka på eller tips & trix som gör LIA-perioden extra lärorik och kul?

Ta mycket anteckningar och var lyhörd! Ett verktyg som jag kom att använda mycket var Google-kalandern där jag la in viktiga deadlines och schemalagda möten. Skulle säga att det är en projektledares bästa vän!  När det är en lugnare period så visa att du är tillgänglig, för det finns alltid något kul att göra i väntan på ett nytt projekt. Ett sidoprojekt jag fick sitta och pyssla med var ta fram ett par fysiska destinationsblad till företaget som de senare kommer att skicka ut till sina kunder. Det var ett perfekt arbete för mig där jag fick utlopp för att vara mer kreativ och få skriva inspirerande texter.

 

Viktoria Bergstrand med destinationsbladen som hon hjälpte oss att ta fram.

Viktoria Bergstrand med destinationsblad som hon hjälpt oss att ta fram.