Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Weekendresa & paketresa Malta

ATT RESA TILL MALTA – Resorna till Malta görs på egen hand och går över helgen med två eller tre nätter på plats. Bland utflykterna är Comino & Blue Lagoon extra populär.

OM MALTA – Underbar liten ö i Medelhavet som passar utmärkt att resa på weekend till och vi bokar weekendresor till Malta året om, det är inte för inte som Malta kallas för ”Sunny Malta”! Malta är egentligen en ögrupp som består av tre öar – Malta som är huvudön, Gozo som är den näst minsta ön och Comino som är den minsta och nästan obebodd. Kännetecken för Malta är fantastiskt soligt väder, klarblått hav, ett sjudande nöjesliv och 7000 år av intressant historia. Sandstränder finns det två stycken på ön, en i Mellieha och en strax utanför St Julians och utöver det finns det klippor, klippstränder och badstegar runt hela kusten.

BOKNING MALTA – Är ni ett större sällskap som vill iväg så besök gärna vår sida för grupp & konferens i Malta. I vår reseguide Malta kan du läsa mer om stadens sevärdheter.

BRA ATT VETA

Flyg & avstånd

Direktflyg går från Stockholm Skavsta under vår, höst och sommar, och från Stockholm Arlanda under senhöst och vinter.

Flygtiden är ca 3,5 timmar.

Transfer från flygplatsen tar ca 20 minuter till centrala Malta, direktbussar finns i anslutning till flygplatsen. Du kan även ta taxi, det kostar normalt 20 euro in till St. Julians, Sliema, Mdina eller Valletta.

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

Transfer till hotellet

Privat transfer, chaufför väntar i ankomsthallen med ert namn på skylt.

Heldagsutflykt till Mdina

Busstur till ”den tysta staden” Mdina. Lunch och promenadguidning i Mdina ingår. Ni besöker även den botaniska trädgården San Anton, Mosta Church samt hantverkscentrum i Ta’Qali, där tid finns för lite shopping.

Comino & Blue Lagoon

Heldagsutflykt med båt till Comino och Blå Lagunen för bad och snorkling.

Jeep-safari

En heldagsutflykt i jeep där ni upptäcker Malta tillsammans chaufför och guide.

Gozo heldagstur

Heldagstur med buss och guide till Maltas systerö Gozo. Njut av vacker natur och fascinerande historia. Turen avgår från Sliema och ni tar er med buss och båt över till Gozo. Ni kommer få se Dwejra, Victoria, templen i Ggantija och Xlendi.