Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Weekendresor & paketresor Berlin

ATT RESA TILL BERLIN – Resorna till Berlin görs på egen hand och går över helgen med tre dagar på plats. Om ni vill så hjälper vi er att boka utflykter och aktiviteter. Direktflyg, ett bra hotell, frukost och skatter ingår alltid i våra paketresor.

OM BERLIN  Staden där öst möter väst, upplev kontrasterna! Berlin, en av Europas äldsta huvudstäder, flödar av spännande kultur och historia. Även efter Berlinmurens fall har staden två centrum: Kurfürstendamm i väst och Alexanderplatz i öst. Staden är trots sin ålder ung i sinnet och här finns massor av trendiga barer och restauranger. Berlin är perfekt för en weekendresa!

BOKNING – Är ni ett större sällskap som vill iväg så besök gärna vår sida för grupp & konferens. I vår reseguide Berlin kan du läsa mer om stadens sevärdheter.

BRA ATT VETA

Flyg & avstånd

Direktflyg går från Stockholm Arlanda, Köpenhamn Kastrup och Göteborg Landvetter.

Flygtiden till Berlin är ca en och en halv timme.

Transfer SAS och Air Berlin flyger till Tegel flygplats, och härifrån tar det ca 20 minuter in till centrum med buss eller tåg. Självklart kan du även ta en taxi. Från Schönefeld flygplats, som Norwegian och Ryanair flyger till, tar det ca 45 minuter in till centrum och vi rekommenderar buss eller tåg.

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

Aqua Dome & Sea Life

Aqua Dome är det största fristående cylinderformade akvariet i världen. Här rymmer mer än 1 miljon liter vatten mängder av korallrev och 1500 fiskar av 97 olika arter. Ta glashissen upp genom tanken och låt dig imponeras!

Berlin by bike

Trampa iväg på en halvdagstur genom Berlin. De största sevärdheterna presenteras i en avslappnad miljö. Det perfekta sättet att lokalisera sig i denna stora stad!

Segway Tour

Den här turen erbjuder en fantastisk möjlighet att se så gott som alla de kända platserna du hört talas om, liksom många dolda pärlor. Dessutom på ett väldigt roligt sätt! En grupp på fler än åtta personer kan med fördel delas upp i mindre grupper för smidigast framkomlighet.

Guidad tur

Lär dig mer om staden Berlin och dess historia. Ni promenerar tillsammans med er guide i fyra timmar och får se ökända platser så som Checkpoint Charlie, Berlinmuren, TV-huset och många fler.

Madame Tussauds

Det världskända vaxmuseet Madame Tussauds öppnade i Berlin 2008. Här kan du se fascinerande vaxfigurer föreställande kända historiska och nutida personer. Här går det också att tävla mot Albert Einstein i ett intelligenstest eller hålla ett tal med förbundskansler Merkel. Besök kändisarnas värld av politik, historia, musik, film och sport på Madame Tussauds.

Hop-on Hop-off

Denna tur är ett idealiskt sätt att utforska staden. Luta dig tillbaka och besök de viktigaste turistattraktionerna under en dag. Gör så många stopp du vill och fortsätt din resa på nästa tillgängliga buss. Din biljett är giltig för en hel dag så länge bussarna rullar.