Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Weekendresor & paketresor Budapest

ATT RESA TILL BUDAPEST – Resorna till Budapest görs på egen hand och går över helgen med tre dagar på plats. Om ni vill så hjälper vi er att boka utflykter och aktiviteter som exempelvis stadsguidning eller matlagningskurs. Direktflyg, ett bra hotell, frukost och skatter ingår alltid i våra paketresor.

OM BUDAPEST – En weekendresa till Budapest passar bra att göra året runt! Budapest är en gammal stad med lång historia. Här kan du promenera på breda avenyer och beundra vackra byggnader, ta en kaffe i någon av stadens alla parker eller vila fötterna på en båttur längs floden Donau. Missa inte heller att shoppa till bra priser på Vaci Utca eller bada på ett av stadens alla termalbad.

BOKNING – Är ni ett större sällskap som vill iväg så besök gärna vår sida för grupp & konferens i Budapest. I vår reseguide Budapest kan du läsa mer om stadens sevärdheter.

BRA ATT VETA

Flyg & avstånd

Direktflyg går från Stockholm Arlanda, Stockholm Skavsta, Göteborg Landvetter, Malmö Airport och Köpenhamn Kastrup.

Flygtiden till Budapest är ca två timmar.

Transfer från flygplatsen till centrala Budapest tar ca 25 minuter med buss. Självklart kan du även ta taxi, det kostar normalt 20-25 euro in till stadens centrum.

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

Transfer till hotellet

Privat transfer, chaufför väntar i ankomsthallen med ert namn på skylt.

Stadsguidning

Bussguidning med engelsktalande lokalguide i tre timmar. Besök Parlamentet, Margaretabron och slottet.

Segway Citytour

Lär dig åka segway samtidigt som du guidas runt av en engelsktalande guide. Ett av de härligaste sätten att upptäcka en stad på!

Matlagningskurs

Lär dig allt om ungersk mat, laga de typiska rätterna och avnjut sedan måltiden du lagat. Den ungerska matlagningskonsten har sitt ursprung i gamla traditioner. Matlagningskursen börjar vid marknaden med förklaring av ingredienserna som används för många ungerska rätter. Ingredienser, recept, kock, kökstillbehör, dryck och självklart att äta den egenlagade trerättersmenyn ingår.

SPA

Den stora badkulturen är väldigt typisk för Ungern och speciellt för Budapest. Det finns en mängd termalbad i staden, utomhusbadet Széchenyi på Pest-sidan och inomhusbadet Gellert på Buda-sidan är två av de största.

Folklore med middag

Trerättersmiddag med vin och folkloreshow.

Caving in Budapest

Stadens varma källor har lämnat ett stort underjordiskt grottsystem som på denna tur utforskas klättrande och krypande. Turen håller på i ca fyra timmar och inkluderar engelsktalande guide, inträde till grottan, hjälm, lampa och overall.