Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Resor till Krakow

Resor till Krakow

Under en resa till Krakow så får du verkligen mycket upplevelse för pengarna, Krakow är dessutom en mycket gemytlig och trevlig stad med mycket att se och göra. Här finner du ett rikt utbud av trevliga restauranger, mysiga barer och prisvärd shopping. Och givetvis mycket historia, vacker arkitektur och mycket kultur. Alla älskar verkligen den här staden och det kommer garanterat ge mersmak, så förbered dig på att du snart kommer vilja boka fler resor till Krakow.

Krakow är en trevlig stad med många mysiga kvarter och bra restauranger. Staden har en vacker arkitektur, prisvärd shopping och en gemytlig marknad som går på söndagarna i de judiska kvarteren. Krakow är precis lagom stort för en helg och man kan promenera överallt oavsett om man bor kring gamla stan eller i de judiska kvarteren.

Varmt välkommen till Europaweekends Krakow!

Om våra resor till Krakow

I våra resor till Krakow ingår direktflyg, ett centralt och bra hotell, transfer t/r från flygplatsen, en guidebok och en ordentlig frukost alla dagar.

 

Vi hjälper er att boka utflykter som t.ex. guidning i Krakow, utflykt till Auschwitz och saltgruvorna i Wieliczka.

Hur lång tid innan ska du boka?

Se till att boka din resa till Krakow i god tid, gärna ett par månader före avresa för att få tillgång till våra bästa priser.

 

Bästa tiden att resa till Krakow

Till Krakow passar det att åka året runt även om vår, höst och sommar är populärast.

Resrutt dag för dag

Dag 1: Ankomstdag, när ni landat på Krakows flygplats så möter ni er chaufför i ankomsthallen som håller upp en skylt med ert namn på.
Dag 2: Utforskning av Krakow, gamla stan och judiska kvarteren.
Dag 3:  Vill ni göra en utflykt utanför Krakow så besöker ni förslagsvis antingen Auschwitz-Birkenau eller Saltgruvan, vi har guidade turer till båda utflyktsmålen – meddela när ni gör förfrågan om ni vill boka in.
Dag 4: Hemresedag, er chaufför hämtar er på hotellet cirka två och en halv timme innan flyget avgår.

 

 

Karta över Polen

 

Boende i Krakow

Ni bor antingen i gamla stan eller i judiska kvarteren, det tar cirka 15-20 minuter att promenera mellan stadsdelarna. Vi har samarbete med flera mycket bra hotell i båda områdena.

 

 

Välj klass på hotellet när ni gör förfrågan, vi återkommer sedan med förslag på de hotell som är bäst och som finns lediga under perioden som just ni vill resa.

 

Utflykter i Krakow

Till grupper och företag förbokar vi ofta både restaurangbesök och aktiviteter och utflykter. Här är ett urval av det som brukar vara omtyckt i Krakow.

Promenadguidning Krakow, besök bl.a. Gamla Stan, Wawel Castle, katedralen och Main Market Square. Lokala guider som visar er runt och guidar på antingen engelska eller svenska beroende på önskemål och behov.

 

Utflykt till Auschwitz-Birkenau, med privat buss och guide till Auschwitz och Birkenau.

 

Saltgruvorna Wieliczka, förundras över denna spännande saltgruva som är en av Krakows stora sevärdheter. Med privat buss och guide.

 

Guidning i judiska kvarteren + besök på Schindlers fabrik, under denna tur besöker ni de gamla judiska kvarteren Kazimierz och efter en paus på ca 1 timme avslutar ni med ett besök på Schindlers välkända fabrik. Privat guide.

Växla pengar och valuta

I Krakow är det polska valutan Zloty som används. Här är det bra att ha lite kontanter inväxlade för eventuella taxiresor och andra småköp.

 

I Polen används valutan Zloty

 

Bokning

Är ni ett större sällskap som vill iväg så besök gärna vår sida för grupp & konferens i Krakow. I vår reseguide Krakow kan du läsa mer om stadens sevärdheter.

Om Europaweekend som arrangör

Vill du läsa mer om vårt företag och vilka vi är så läser du mer på vår sida Om oss. Vill du se vad andra som rest med oss tyckte så gör du det på sidan Referenser.