Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Viktigt att veta

Här hittar du viktigt att veta och tips inför din resa, läs gärna igenom det som står på denna sida samt vår sida för resevillkor.

Namnlistor

Namnlistor för flyg och boende skall om inget annat avtalats vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Ledaren för gruppen ansvarar för att namn är korrekt stavade så som de stavas i passen.

Specialförfrågningar

Lista på personer med speciella förfrågningar kring tex allergier, specialmat, rullstolshjälp mm skall vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Bagage

Bagageregler varierar beroende på flygbolag, både vad det gäller handbagage samt bagage att checka in. Står inte detta tydligt i din bekräftelse så fråga oss vad som gäller för just din resa.

Incheckning

Vi rekommenderar alltid att ni befinner er på flygplatsen två timmar innan avresa.

Pass & visum

Passet skall vara helt och giltigt. Ha för vana att alltid resa med ett pass som är giltigt 6 månader efter hemkomsten då vissa länder har sådana regler (t.ex. Turkiet).

För resa till USA skall man ansöka om ESTA online på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta, gör detta i god tid före resan (minst 72 timmar före avfärd).

Resenärerna ansvarar själva för att de har giltigt pass och att de har informerat sig om pass & visumregler.

Hyrbil

Hyrbilsfirman kommer hålla en deposition på ett kreditkort (obs! går ej med vanligt bankkort utan det krävs ett kreditkort) som ska tillhöra huvudföraren, depositionen brukar släppas ett par dagar efter resan. Dubbelkolla att kreditgränsen är tillräcklig innan avresa, exakt depositionssumma står på din hyrbilsvoucher. Huvudförare och eventuella extraförare måste också visa upp ett giltigt körkort och oavsett ålder måste du ha haft ditt körkort i minst ett eller två år.

Självriskeliminering/självriskåterbetalning ingår när ni hyr via oss. Ofta frågar hyrbilsfirman i alla fall om man vill köpa till självriskeliminering då de inte alltid ser att det är tillagt då den är köpt via en hyrbilsagent.

Hyrbilen får köras av en person, vill man att fler ska kunna köra bilen så måste man säga till om detta när man hämtar ut hyrbilen och det kostar då ca 13-15 GBP extra/förare/dag för detta.

Manuell eller automat – Manuell är det vanligaste, om man känner att man vill ha automat så fråga om det på plats, bara dom har en sådan bil inne så brukar det gå bra att byta mot ett tillägg på någon hundralapp om dagen.

Det är bra att se till att hyrbilen är fulltankad när ni lämnar den åter för att undvika extra avgifter. Det finns ofta bensinmackar runt om flygplatserna.

Reseförsäkring

Gästen ombesörjer själv det skydd som han/hon anser erforderligt såsom ansvars-, olycksfalls- och resgodsförsäkring.

Avbeställningsskydd

Hela gruppen eller enskilda deltagare kan försäkra sig för resans pris genom att teckna en avbeställningsförsäkring. Vi erbjuder våra kunder avbeställningsförsäkring i samarbete med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsförsäkring skall beställas samtidigt med bokning av resan. Avbeställning skall meddelas Europaweekend.se / EW Travel & Events AB så tidigt som möjligt, alltid innan avresa. Avbeställning accepteras endast vid läkarintyg på godkänt formulär av Gouda Reseförsäkring. Det är viktigt att läkarbesök görs omgående för skrift av läkarintyget. Eventuell avgift till läkare för intyg betalas av resenären. Premien för avbeställningsförsäkringen återbetalas ej.

När du kommit hem

Så hoppas vi givetvis att du är supernöjd med din resa! Vi vill gärna få höra hur ni haft det, om något varit extra bra/mindre bra! Maila gärna en rad till den hos oss som är din kontaktperson!

Journummer

Om något händer när ni är ute på resa och ni behöver hjälp så ring eller SMSa oss på vårt journummer +46 709 21 00 90.