Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Besöka Alhambra i Andalusien

Besöka Alhambra i Andalusien

Alhambra ligger i Granada i Andalusien vid foten av bergskedjan Sierra Nevada och nationalparken med samma namn.

Om Granada och Alhambra

Granada är huvudstaden i den spanska provinsen med samma namn. Staden ligger i Andalusien i södra Spanien, vid foten av bergskedjan och nationalparken Sierra Nevada. I Granada finns två sevärdheter som finns med på Unescos världsarvslista och det är storslagna Alhambra och även gamla stan i Granada, de äldre delarna som kallas Albaicín.

Granada stad är verkligen gemytlig och trevlig och en kul sak att känna till är att man på de allra flesta restauranger får en tapas till varje dryck en beställer!

Besöka Alhambra

Alhambra är ett moriskt slotts- och borgområde vars äldsta delar är från 1250-talet, år 1984 sattes det upp på Unescos världsarvslista. För att besöka området och se alla delar med palats, trädgårdar och fontäner så räkna med att det behövs ungefär tre timmar. Ett besök här är ett absolut måste när en besöker Granada och det är även ett absolut måste att förboka biljetterna och en guidad rundtur, det går att boka endast inträdesbiljetter men det ger mycket mer att gå tillsammans med en guide.

Biljetter till Alhambra

Biljetter till Alhambra bör bokas i god tid och det är ett måste att förboka för att vara garanterad att komma in. I våra resor hit ingår guidad rundtur med engelsktalande lokalguide.

Hotell i Granada

Det absolut finaste hotellet är hotell Alhambra Palace som ligger granne med Alhambra och fem minuters promenad från Granada centrum. Beroende på tidsperiod så kan det hotellet kosta en slant men finns möjligheten så rekommenderar vi absolut en eller två nätter där. Det ligger uppe på en höjd med utsikt över Granada och bergskedjan Sierra Nevada. För lite mer prisvärt boende så finns det många bra medelklasshotell i centrala Granada.

Vill ni göra en resa till Granada och Andalusien för att besöka Alhambra?

Vill ni ha hjälp att sätta ihop en resa till Andalusien för att besöka Granada och Alhambra? Maila oss så plockar vi hop ett passande paket med flyg, hotell, hyrbil, biljetter till Alhambra, utöver två nätter i Granada rekommenderar vi ett par före eller efter i Malaga, Marbella eller Nerja

Kontakta oss

Kontakta oss så hjälper vi er, till Andalusien arrangerar vi både för privatpersoner och grupper. Slå en signal eller skicka ett mail så hjälper vi dig med din förfrågan.

 

Ring oss på: 08-21 00 92
E-post: info@europaweekend.se