Krakow

Weekendresor till Krakow

Paketpris weekendresa Krakow

3 995 SEK per person

 

Bästa tiden att resa till Krakow

Till Krakow passar det att åka året runt även om vår, höst och sommar är populärast.

Om våra resor till Krakow

I våra paketresor till Krakow ingår direktflyg, ett centralt och bra hotell, transfer t/r från flygplatsen, en guidebok och en ordentlig frukost alla dagar.

 

Vi hjälper er att boka utflykter som t.ex. guidning i Krakow, utflykt till Auschwitz och saltgruvorna i Wieliczka.

När ska du boka din resa till Krakow?

Se till att boka din resa till Krakow i god tid, gärna ett par månader före avresa för att få tillgång till våra bästa priser.

 

Vill ni gå på julmarknaden och åka i december så se till att boka i extra god tid då det är en populär tid att åka.

 

BOKNINGSFÖRFRÅGAN KRAKOW

Jag godkänner villkoren.

Svar med platstillgång inom 2 timmar!

Eller ring oss på 08-21 00 92

INFORMATION OM RESAN

VAD SOM INGÅR

 • Direktflyg t/r från vald flygplats
 • Boende i tre nätter
 • Privat transfer t/r från flygplatsen
 • Reseguide, Berlitz guide till Krakow
 • Fullt program med tips på sevärdheter, restauranger m.m.
 • Handbagage 10 kg per person
 • Frukost alla dagar
 • Flygskatter

FLYG

 • Direktflyg till Krakow går från Stockholm Arlanda, Stockholm Skavsta och Köpenhamn Kastrup.
 • Flygtiden till Krakow är cirka två timmar.

TRYGGHET

 • Europaweekend finns tillgängliga på telefon dygnet runt.
 • Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet, 08 – 700 08 00

Resrutt dag för dag

Dag 1: Ankomstdag, när ni landat på Krakows flygplats så möter ni er chaufför i ankomsthallen som håller upp en skylt med ert namn på.
Dag 2: Utforskning av Krakow, gamla stan och judiska kvarteren.
Dag 3:  Vill ni göra en utflykt utanför Krakow så besöker ni förslagsvis antingen Auschwitz-Birkenau eller Saltgruvan, vi har guidade turer till båda utflyktsmålen – meddela när ni gör förfrågan om ni vill boka in.
Dag 4: Hemresedag, er chaufför hämtar er på hotellet cirka två och en halv timme innan flyget avgår.

 

Tips om restauranger och andra sevärdheter m.m. följer med resehandlingarna.

 

Karta över Polen

 

Boende i Krakow

Ni bor antingen i gamla stan eller i judiska kvarteren, det tar cirka 15-20 minuter att promenera mellan stadsdelarna. Vi har samarbete med flera bra hotell i båda stadsdelarna.

 

Välj klass på hotellet när ni gör förfrågan så återkommer vi med förslag på de hotellen som är bäst som har tillgänglighet under perioden som just ni vill åka, vilket ni bor på väljer ni i mailet ni får från oss efter att ni gjort er förfrågan.

Enkelrum

Önskar ni bo i annan rumskategori, enkelrum eller trippelrum, så går det bra. Meddela i förfrågan om ni vill ha annan rumskategori så återkommer vi med pris.

Om Krakow

Krakow är en underbar stad med många mysiga kvarter, trevliga restauranger, härlig söndagsmarknad, vacker arkitektur och prisvärd shopping. Krakow är precis lagom stort för en weekendresa och man kan promenera överallt oavsett om man bor kring gamla stan eller i de judiska kvarteren.

Utflykter

Promenadguidning Krakow, besök bl.a. Gamla Stan, Wawel Castle, katedralen och Main Market Square. Turen tar ca 3 timmar och går alla dagar med start kl. 14.00. Guidningen är på engelska. Pris 295:-/person.

 

Guidning i judiska kvarteren + besök på Schindlers fabrik, under denna tur besöker ni de gamla judiska kvarteren Kazimierz och avslutar med ett besök på Schindlers välkända fabrik. Turen tar ca 3 timmar och går onsdagar, fredagar och lördagar med start kl. 10.00. Guidning på engelska. Pris 295:-/person.

 

Utflykt till Auschwitz-Birkenau, busstransfer t/r från Krakow till Auschwitz och Birkenau. Guidning på engelska. Turen tar ca 7-8 timmar. Rekommenderad åldersgräns 14 år. Pris 445:-/person.

 

Saltgruvorna Wieliczka, förundras över denna spännande saltgruva som är en av Krakows stora sevärdheter. Busstransfer och guidning i saltgruvan ingår. Turen tar ca 4-5 timmar. Pris 445:-/person

Resehandlingar

Resehandlingar skickas ut med post cirka en månad före avresa. Se till att du har pass i ordning i god tid före resa.

Växla pengar och valuta

I Krakow är det polska valutan Zloty som används. Se till att ha kontanter inväxlade för taxiresor och andra småköp, detta då kortbetalning inte är lika utvecklat här som på många andra destinationer.

Bokningsförfrågan

För att göra förfrågan om resan så fyll i bokningsförfrågan högre upp på den den här sidan. Vill du hellre mejla in din förfrågan så mejla till info@europaweekend.se eller ring oss på 08-21 00 92 så hjälper vi dig över telefon.

 

Du får svar på din förfrågan via mejl inom ett par timmar, är förfrågan gjord under en helg återkommer vi till dig måndag förmiddag.

 

Vid bokning nära inpå och under högsäsong kan priser komma att ändras, eventuell prisjustering meddelas i bekräftelsemailet.

Om Europaweekend som arrangör

Vill du läsa mer om vårt företag och vilka vi är så läser du mer på vår sida Om oss. Vill du se vad andra som rest med oss tyckte så gör du det på sidan Referenser. Varmt välkommen till oss på Europaweekend.

Bilder från Krakow