Ring oss på 08-21 00 92
Vardagar 9:00-17:00
info@europaweekend.se

Reseguide Malaga

Reseguide Málaga

Att göra i Málaga och därför älskar vi Málaga

Välkommen att ta del av vår egen reseguide till Málaga med en massa tips på sevärdheter och kul saker att göra! Underbara Málaga, som är den spanska solkustens största stad, bjuder på en blandning av härligt livliga Madrid och strand- och havsnära Barcelona. I denna fantastiskt fina kuststad har det genuint spanska bevarats, detta märks inte minst på alla härliga tapasrestauranger, flamencobarer och vindlande gränder. Samtidigt finns många moderna influenser, som exempelvis det stora restaurangområdet kring hamnen och den långa promenadvägen längs kajen och bryggorna med sina många båtar. Njut av fantastisk mat, shoppa i timmar, fascineras av historiens vingslag eller promenera längs den palmkantade strandpromenaden. På promenadavstånd från centrum finns många breda sandstränder där den badsugne kan njuta av sanden mellan tårna.

Grupp- & konferens Málaga? Klicka här.

Sevärdheter och saker att göra i Málaga

Här är möjligheterna många! Museer, monument, shopping och bad, staden har något att erbjuda för alla intressen. För den matintresserade rekommenderas en kväll tillsammans med en lokal ”malagarileño” som visar vägen till stadens bästa tapasbarer. Málaga är även en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka närliggande kustpärlor. Spännande utflykter är bland annat en tur till den vita byn Mijas, vackra Marbella och Gibraltar med Gibraltarklippan med utsikt över Gibraltarsundet och Afrika. Fortsätt vistelsen med bergsklättring, guidning med provsmakning på Spaniens högst belägna vingård, besök till vackra Ronda, vandringar i naturen med lunchpicknick eller middag på en privat ”finca”. Här i vår reseguide Málaga tipsar vi om några av de aktiviteter och sevärdheter Málaga lockar med.

Picassomuseet
Pablo Picasso föddes i Málaga 1881, och det var konstnärens egen önskan att hans verk skulle visas i staden där han föddes. I samlingen finns över 200 verk från över åtta årtionden. Museet är beläget i en av Málagas äldsta och vackraste byggnader, Buenavistapalatset, och är en av stadens höjdpunkter. Här anordnas även tillfälliga utställningar, föreställningar och kulturella aktiviteter.
Adress: Palacio de Buenavista. Calle San Agustín 8
Hemsida: www.museopicassomalaga.org

Katedralen
Málagas katedral, Nuestra Señora de la Encarnación, är en av stadens viktigaste monument. Katedralen byggdes mellan 1500–1700 i renässans- och barockstil och är belägen i Málagas historiska centrum. Den är inte färdigbyggd och saknar bland annat ett torn, därför kallas den ofta ”La Manquita” (den enarmade).
Adress: Calle Molina Lario 9

Castillo de Gibralfaro
Detta slott som byggdes på 1300-talet är idag ett av Málagas mest besökta monument. Innanför Castillo de Gibralfaros murar finns ett palats och en vacker trädgård. Slottet ligger mitt i centrala Málaga och bjuder på fantastiska vyer över staden och dess omgivningar. Väl värt ett besök!
Adress: Camino de Gibralfaro 11

Teatro Romano
Vid foten av fortet Alcazaba ligger denna mäktiga romerska teater som är Málagas äldsta monument. Efter år av krig i regionen är detta en av få återstående romerska ruiner i Andalusien. Här finns även ett besökscenter där intresserade besökare kan ta del av historien bakom ruinerna.
Adress: Calle Alcazabilla

La Concepción – Botaniska trädgården
Denna trädgård är en av landets vackraste och mest uppskattade och har varit öppen för allmänheten sedan 1994. Här finns över 25 000 plantor från hela världen. Mitt i botaniska trädgården ligger historiska trädgården som är utsmyckad med fontäner och vattenfall.
Adress: Camino del Jardín Botánico 3
Hemsida: www.laconcepcion.malaga.eu/en

Puerto de Málaga
Strosa runt i stadens härliga hamnområde och njut av en lunch eller middag på någon av de många restaurangerna.

Museo del Vino
Málagas klimat lämpar sig perfekt för vindruvsodling! Passa på att besöka det trevliga vinmuseet för en guidad tur med provsmakning. Besökare får ta del av historien kring vinproduktionen i regionen och vinerna finns sedan att köpa i museets butik för den som vill ta med sin favorit hem.
Adress: Plaza de los Viñeros 1
Hemsida: www.museovinomalaga.com

Stränder
Längs stadens strandpromenad Pablo Ruiz Picasso finns 16 stränder med en total längd av 14 kilometer. De mest populära stränderna är La Malagueta och La Caleta, men samtliga stränder är välutrustade med moderna faciliteter och lättillgängliga från stadens centrum. Så när fötterna är trötta efter en lång dags promenerande i staden passar det perfekt att gå ned till havet för ett dopp!

Shopping i Málaga

De stora shoppinggatorna i Málaga är framför allt Calle Larios och Calle Nueva. Här finns mängder av kläd- och skobutiker och många av de stora märkena har butiker i området. I Málaga finns shoppingmöjligheter för alla, från välkända märken till unika designers och boutiquer.

Centro Lario Shopping Centre
I hjärtat av Málaga ligger detta stora shoppingcenter med många butiker och restauranger, och till och med en biograf.
Adress: Avda. de la Aurora 25
Hemsida: www.larioscentro.com

El Corte Inglés
Spaniens egen varuhusjätte, här säljs allt från designermode och parfym till inredning, matvaror och trädgårdsmöbler.
Adress: Avenida de Andalucía 4 y 6
Hemsida: www.elcorteingles.es

Mercadillo Banos del Carmen
Lokalproducerad mat och handgjorda smycken, kläder och keramik. På denna utomhusmarknad är det stadens yngre kreatörer och designers som får ta plats.
Adress: Balneario Baños del Carmen 

Mercado Central Atarazanas
Passa på att besöka den stora saluhallen Las Atarazanas och njut av mängder av delikatesser i vacker och livlig miljö. Denna anrika marknad slog upp sina dörrar för allmänheten redan 1879 och har sedan dess försett Málaga-borna med färsk fisk, kött, ost, frukt och grönsaker.
Adress: Calle Atarazanas 10

Uteliv, barer och klubbar i Málaga

Oavsett tid på dygnet finns det alltid något att göra i Málaga. De ljumma kvällarna är perfekta för ett vibrerande uteliv. Många barer är belägna runt Plaza de la Contitutucion, Calle Larios och Calle Granada medan de flesta nattklubbarna ligger runt Plaza de la Merced och Plaza de Uncibay.

Antigua Casa Guardia
Stadens äldsta taverna är en riktig klassiker! Antigua Casa Guardia har funnits sedan 1840 och är en av Málagas mest populära barer. Här serveras sött vin direkt från tunnor bakom den långa trädisken. Räkna med skön stämning.
Adress: Alameda Principal 18
Hemsida: www.antiguacasadeguardia.com

ZZ Pub
Populär klubb som spelar allt från jazz och funk till soul och salsa. Perfekt för den som gillar livemusik. Stämningen höjs ju senare in på natten det blir, så den som är ute efter en lugn fördrink bör komma tidigt.
Adress: Calle Tejón y Rodríguez 6
Hemsida: www.zzpub.es

Amargo
Festa som lokalborna på denna autentiska pärla. Här dansas det salsa och flamenco i genuin spansk anda.
Adress: Calle Franquelo 3

Discoteca Andén
Här är det party som gäller, stället har öppet till sju på morgonen så det finns gott om tid att dansa loss! Sägs vara en av de bästa klubbarna längs Costa del Sol och här är det ofta live DJ:s som spelar.
Adress: Plaza de Uncibay 8
Hemsida: www.discotecaanden.com

Rooftop bars
En drink i solnedgången på någon av Málagas alla roof top bars är ett måste. Många hotell har härliga takbarer med fantastisk utsikt över staden.

Molina Lario Hotel
Takterrassen är uppdelad på tre våningar med en liten pool högst upp. Här serveras drinkar till fantastisk utsikt, ackompanjerat av en härlig meny. Många event anordnas här, håll utkik efter kvällar med livemusik!
Adress: Calle Molina Lario 20
Hemsida: www.hotelmolinalario.com

Hotel AC Málaga Palacio
En av Málagas mest eleganta och klassiska rooftop bars. Här är det uppklätt som gäller, och stället är kändistätt under filmfestivalen i mars. Här finns både restaurang och pool. Baren ligger på 15e våningen så räkna med lite blåst, men det är också tack vare läget som baren erbjuder några av Málagas bästa vyer!
Adress: Calle Cortina del Muelle 1
Hemsida: www.marriott.com/hotels/travel/agpmg-ac-hotel-malaga-palacio/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2

Transport i Málaga

Från flygplatsen
Tåget in till centrala Málaga tar ca 20 minuter och går var 15:e minut.

Mer om Málaga på nätet

www.malagaturismo.com
Málagas officiella turisthemsida

www.andalucia.com
Omfattande guide för både Málaga och hela provinsen.

Kortfakta Málaga

Land: Spanien
Invånare: 600 000
Språk: Spanska
Tidsskillnad: Ingen tidsskillnad
Telefon: +34
El: Adapter behövs inte
Valuta: Euro