Evenemangskalender

Evenemangskalender

På gång runt om i Europa.
Evenemang i Europa
  mar
  15
  fre
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl.
  mar 15 – sep 11 heldag
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl. | 0

  Formel 1-evenemanget går världen över, med destinationer som Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Storbritannien och Italien för att nämna några av de som ligger närmast geografiskt. Vi ordnar med flyg, boende och biljetter så ni får uppleva det bästa av denna häftiga tävling. Kontakta våra duktiga projektledare på info@europaweekend.se, eller telefon 08-21 00 92.

  mar
  21
  tor
  Blomsterparken Keukenhof @ Holland
  mar 21 – maj 19 heldag
  Blomsterparken Keukenhof @ Holland

  Upplev Hollands berömda tulpaner i full prakt! I vårträdgården Keukenhof, ca 50 minuters resa från Amsterdam, blommar över sju miljoner blomlökar i regnbågens alla färger under våren, och över 800 olika sorters tulpaner lyser upp marken så långt ögat kan nå. Detta är en spektakulär upplevelse som lockar många besökare varje år.

  apr
  27
  lör
  King’s Day @ Holland
  apr 27 heldag
  King's Day @ Holland

  Den 27 april varje år firas Hollands förmodligen största fest – King’s Day (Koningsdag). Hela landet, och kanske framför allt Amsterdam, kokar av musik, aktiviteter och orangeklädda festdeltagare som håller stämningen på topp från tidig morgon till sen kväll!

  Shakespeare’s Birthday Celebrations @ Stratford-upon-Avon, Storbritannien
  apr 27 – apr 28 heldag
  Shakespeare's Birthday Celebrations @ Stratford-upon-Avon, Storbritannien

  Stadens store son, William Shakespeare, föddes här i Stratford-upon-Avon år 1564. Traditionen med firandet av hans födelsedag började redan för 200 år sedan och är idag ett givet inslag i kalendern för lokalbor och inresande Shakespeare-beundrare. Födelsedagen firas med parader, musik och teaterframträdanden för att hylla Shakespeares liv och verk.

  apr
  28
  sön
  London Marathon @ London
  apr 28 heldag
  London Marathon @ London

  Folkfest utlovas när London Marathon går av stapeln den 28 april! Löpartävlingen, som utgör en av de sex stora loppen i World Marathon Majors, startades 1981 och lockar idag tusentals löpare och hundratusentals åskådare som hejar på löparna och deltar i alla de festligheter som anordnas runt om i staden.

  maj
  5
  sön
  Ostfestivalen i Gruyères @ Gruyères, Schweiz
  maj 5 heldag
  Ostfestivalen i Gruyères @ Gruyères, Schweiz

  Ett måste för alla ostälskare! Schweiziska Gruyères, vida berömt för osten med samma namn, bjuder in till smakrik ostfestival där ostar från hela Schweiz kan avnjutas. Besökare kan dessutom passa på att testa typisk ostfondue och se hur det går till när Gruyère-ost tillverkas. Härliga aromer fyller luften runt denna vackra och charmiga lilla stad som ligger inbäddad bland dramatiska bergstoppar, ca 1,5 timmes resa från Geneve.

  maj
  21
  tis
  Eurovision Song Contest, Israel @ Israel
  maj 21 – maj 25 heldag
  Eurovision Song Contest, Israel @ Israel | Lisboa | Lisboa | Portugal

  Världens största underhållningsprogram anordnas i år i Israel. Eurovision Song Contest är en sann folkfest och årets upplaga lär inte vara något undantag!

   

  jul
  6
  lör
  Tour de France @ Frankrike
  jul 6 – jul 28 heldag
  Tour de France @ Frankrike

  Cykelfantastens dröm! Upplev Tour de France, ett av världens största etapplopp, på plats i Frankrike. Denna prestigefyllda tävling pågår under tre veckor i juli och avslutas med en storslagen målgång i Paris. Boka hotell i god tid och upplev ett av världens absolut största idrottsevenemang!

  jul
  24
  ons
  Fêtes de Bayonne @ Bayonne, Frankrike
  jul 24 – jul 28 heldag
  Fêtes de Bayonne @ Bayonne, Frankrike

  Magisk stämning utlovas när Bayonnes gator fylls till bredden av glada festivaldeltagare, ALLA iklädda karakteristiska vita kläder med röd scarf runt halsen och rött band knutet runt midjan. I fyra dagar pågår festligheterna oavbrutet från morgon till kväll med konserter och uppträdanden, och överallt längs gatorna serveras mat och dryck. En upplevelse!

  aug
  2
  fre
  Royal Edinburgh Military Tattoo @ Edinburgh
  aug 2 – aug 24 heldag
  Royal Edinburgh Military Tattoo @ Edinburgh | Scotland | Storbritannien

  Royal Edinburgh Military Tattoo är en av Edinburghs ikoniska festligheter som lockar besökare från hela världen. Stadens vackra slott utgör en fantastiskt imponerande bakgrund när musik- och dansföreställningar varvas med uppvisningar av militärorkestrar. En helt otrolig upplevelse som en bör åka och se minst en gång i livet! Vi ni åka till Edinburgh för att se Military Tattoo så kontakta oss, vi kan hjälpa er också med flyg och hotell eller om ni vill gå på det medan ni är på vår populära resa Skottland runt med bil på egen hand.