Viktigt att veta

Viktigt att veta

Läs noga igenom det som står på denna sida samt resevillkoren.

Namnlistor
Namnlistor för flyg och boende skall om inget annat avtalats vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Ledaren för gruppen ansvarar för att namn är korrekt stavade så som de stavas i passen.

Specialmat / övriga specialönskemål
Lista på personer med speciella förfrågningar kring tex allergier, specialmat, rullstolshjälp mm skall vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Bagage
Bagageregler varierar beroende på flygbolag, både vad det gäller handbagage samt bagage att checka in. Står inte detta tydligt i din bekräftelse så fråga oss vad som gäller för just din resa.

Incheckning
Krävs det onlineincheckning hos flygbolaget så har vi hand om detta och ser till att samtliga passagerare är incheckade.
Vi rekommenderar alltid att ni befinner er på flygplatsen två timmar innan avresa.

Pass & visum
– Passet skall vara helt och giltigt. Ha för vana att alltid resa med ett pass som är giltigt 6 månader efter hemkomsten då vissa länder har sådana regler (t.ex. Turkiet).
– För resa till USA skall man ansöka om ESTA online på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta, gör detta i god tid före resan (minst 72 timmar före avfärd).
– Resenärerna ansvarar själva för att de har giltigt pass och att de har informerat sig om pass & visumregler.

Hyrbil
Vid biluthyrning så vill bilfirman alltid ha ett kreditkort för att kunna reservera ett belopp som skall täcka eventuella kostnader. Det är bra att ha med ett extra kreditkort för detta ändamål.

Avbeställningsskydd
Hela gruppen eller enskilda deltagare kan försäkra sig för resans pris genom att teckna en avbeställningsförsäkring. Vi erbjuder våra kunder avbeställningsförsäkring i samarbete med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsförsäkring skall beställas samtidigt med bokning av resan. Avbeställning skall meddelas Europaweekend / Weekendresor i Europa AB så tidigt som möjligt, alltid innan avresa. Avbeställning accepteras endast vid läkarintyg på godkänt formulär av Gouda Reseförsäkring. Det är viktigt att läkarbesök görs omgående för skrift av läkarintyget. Eventuell avgift till läkare för intyg betalas av resenären. Premien för avbeställningsförsäkringen återbetalas ej.

Reseförsäkring
Gästen ombesörjer själv det skydd som han/hon anser erforderligt såsom ansvars-, olycksfalls- och resgodsförsäkring.

Resegaranti
Vid köp av paketresa gäller resegarantilagen. Det innebär: om resan blir avbruten eller inställd, på grund av att arrangören går i konkurs eller inställer betalningarna, utbetalas ersättning ur resegarantin. Självklart har vi ställt denna resegaranti till Kammarkollegiet som erfordras. Vill du kontrollera detta gör du det på Kammarkollegiets hemsida eller på telefonnummer 08-700 08 00.

När du kommit hem
Så hoppas vi givetvis att du är supernöjd med din resa! Vi vill gärna få höra hur ni haft det, om något varit extra bra/mindre bra! Maila gärna en rad till den hos oss som är din kontaktperson!

Journummer
Om något hände när ni är ute på resa och ni behöver hjälp så ring eller SMSa oss på vårt journummer +46 709 21 00 90.

 Varmt välkomna till oss på Europaweekend!