Evenemangskalender

Evenemangskalender

På gång runt om i Europa.
Evenemang i Europa
  jan
  17
  tor
  Karnevalen i Rijeka @ Rijeka, Kroatien
  jan 17 – mar 6 heldag
  Karnevalen i Rijeka @ Rijeka, Kroatien

  Karnevalen i Rijeka är inte bara den största karnevalen i Kroatien, det är en av de största karnevalerna i hela Europa! Under flera veckor fylls Rijekas gator av medryckande musik, härlig mat och karnevaldeltagare i färgglada kostymer. Stämningen är på topp dag som natt och kulminerar de sista dagarna under den stora finalen, International Carnival Parade.

  feb
  16
  lör
  Carnevale di Venezia @ Venedig
  feb 16 – mar 5 heldag
  Carnevale di Venezia @ Venedig

  Denna världsberömda karneval, med anor ända från 1000-talet, är en av årets viktigaste händelser i Venedig. Staden fylls av besökare i spektakulära masker och kostymer, och det anordnas allt från storslagna maskeradbaler till färgsprakande evenemang på gator och torg.

  feb
  20
  ons
  Fête du Citron @ Menton, Frankrike
  feb 20 – mar 3 heldag
  Fête du Citron @ Menton, Frankrike | Menton | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Frankrike

  Menton är en liten pärla beläget på den franska rivieran, mellan Monaco och den italienska gränsen. Staden har ett härligt klimat, charmig arkitektur och vackra trädgårdar och kallas just för Frankrikes pärla. Sedan 1934 anordnas Fête du Citron här. Festivalen är ett av Rivierans största evenemang och lockar årligen över 200 000 besökare och handlar som namnet avslöjar om citroner, där du som besökare imponeras av stora skulpturer och livliga parader.

  mar
  6
  ons
  Resebranschmässan ITB i Berlin
  mar 6 – mar 10 heldag
  Resebranschmässan ITB i Berlin @ Berlin | Berlin | Tyskland

  ITB anordnas årligen i Berlin och är den största turistmässan i världen med tema resa, turism och semester.

  Ta del av intressanta föreläsningar, knyt nya kontakter och inspireras av de många spännande företagen som ställer ut. Besök ITB Berlins hemsida eller kontakta oss för mer information!

  mar
  15
  fre
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl.
  mar 15 – sep 11 heldag
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl. | 0

  Formel 1-evenemanget går världen över, med destinationer som Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Storbritannien och Italien för att nämna några av de som ligger närmast geografiskt. Vi ordnar med flyg, boende och biljetter så ni får uppleva det bästa av denna häftiga tävling. Kontakta våra duktiga projektledare på info@europaweekend.se, eller telefon 08-21 00 92.

  Las Fallas @ Valencia
  mar 15 – mar 19 heldag
  Las Fallas @ Valencia

  En av Europas mest högljudda festivaler! Gatorna i den spanska staden Valencia fylls av flera meter höga pappersfigurer, fyrverkerier, musik och traditionella kostymer. Varje eftermiddag kl. 14 avfyras hundratals krutladdningar samtidigt i en dånande konsert.

  mar
  17
  sön
  St. Patrick’s Day!
  mar 17 heldag
  St. Patrick's Day!

  St. Patrick’s Day är Irlands nationaldag och firas den 17e mars till minne av landets skyddshelgon Patrick.
  Dagen förknippas framförallt med färgen grönt och treklövern. Legenden säger att Patrick var den som införde kristendomen i landet och treklövern ska symbolisera treenigheten. Den gröna färgen är sedan irländska revolutionen på 1700-talet en färg som symboliserar nationalism.

  Titta på filmen för en snabb historielektion!

  mar
  19
  tis
  Resebranschmässan Rendez-vous i Paris @ Marseille
  mar 19 – mar 20 heldag
  Resebranschmässan Rendez-vous i Paris @ Marseille | Paris | Île-de-France | Frankrike

  Frankrikes största turistmässa går i Marseille 2019. Där samlas folk från hela världen för att nätverka, ta del av intressanta föreläsningar och få senaste nyheter inom branschen!

  mar
  21
  tor
  Blomsterparken Keukenhof @ Holland
  mar 21 – maj 19 heldag
  Blomsterparken Keukenhof @ Holland

  Upplev Hollands berömda tulpaner i full prakt! I vårträdgården Keukenhof, ca 50 minuters resa från Amsterdam, blommar över sju miljoner blomlökar i regnbågens alla färger under våren, och över 800 olika sorters tulpaner lyser upp marken så långt ögat kan nå. Detta är en spektakulär upplevelse som lockar många besökare varje år.

  apr
  5
  fre
  Budapest Spring Festival, Ungern @ Budapest, Ungern
  apr 5 – apr 22 heldag
  Budapest Spring Festival, Ungern @ Budapest, Ungern | Budapest | Ungern

  Budapest Spring Festival anordnas i år för 39e gången och erbjuder en mängd events inom jazz, klassisk musik, opera, dans och teater.

  Besök hemsidan genom att klicka på länken ovan, och kontakta oss gärna om ni vill att vi ordnar med biljetter!