Evenemangskalender

Evenemangskalender

  Tallinn julmarknad @ Raekoja plats
  Nov 17 2018 – Jan 6 2019 heldag
  Tallinn julmarknad @ Raekoja plats | Tallinn | Harju maakond | Estland
  00:00
  Tallinn anordnar en riktigt mysig julmarknad som bjuder på lokala delikatesser, vackra konsthantverk och underhållning där den ringlar sig runt Rådhustorget och närliggande gränder.
  Nov 18 – Dec 31 heldag
  Köpenhamn julmarknad @ Tivoli | København | Danmark
  00:00
  Upplev ett extra fint Köpenhamn i jul! Den mysiga staden har ett varierat utbud av marknader, med Tivoli i spetsen. Ordet julkänsla får en helt ny innebörd då Köpenhamn ständigt höjer nivån på julpynt. Förutom Tivoli kan ni njuta av mysiga marknader på Højbro Plads vid Strøget, på Kongens Nytorv, i Nyhavn och den relativt nya H.C Andersens marknad.
  Nov 27 – Dec 31 heldag
  Berlin julmarknad @ Berlin | Berlin | Berlin | Tyskland
  00:00
  Berlin har ett stort utbud av julmarknader, totalt ska det finnas över 60 stycken. Det stora utbudet bidrar också till en mängd olika inriktningar på respektive marknad. Från pynt till rena upplevelser. Berlin i jultider är något extra mysigt att uppleva!
  Budapest julmarknad @ Vörösmarty
  Nov 27 – Dec 23 heldag
  Budapest julmarknad @ Vörösmarty | Budapest | Ungern
  00:00
  Budapest julmarknad är en av Europas största, fullspäckad med god mat, dryck, uppträdanden och andra festligheter. Njut av lokala delikatesser medan ni strosar runt bland stånden och chansen är stor att ni hittar unika julklappar!
  Nov 27 – Nov 29 heldag
  Resebranschmässan IBTM World i Barcelona @ Fira de Barcelona | L'Hospitalet de Llobregat | Catalunya | Spanien
  00:00
  En av de ledande resebranschmässorna anordnas i Barcelona 27-29 november. Tre inspirerande dagar där ni kan nätverka och utvecklas!
  Warszawa julmarknad @ Stare Miasto
  Dec 1 2018 – Jan 4 2019 heldag
  Warszawa julmarknad @ Stare Miasto | Stare Miasto | Greater Poland Voivodeship | Polen
  00:00
  Känn historiens vingslag i Stare Miasto, Gamla Stan, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och njut av kulinariska upplevelser. Upplev ett mysigt julfirande i denna praktfulla stad!
  Riga julmarknad @ Livu Laukums
  Dec 2 2018 – Jan 7 2019 heldag
  Riga julmarknad @ Livu Laukums | Riga | Lettland
  00:00
  Rigas julmarknad är speciell. Det sägs nämligen att många av de jultraditioner vi har härstammar härifrån, bland annat traditionen med att dekorera granen. Marknaden invigs av borgmästaren under pompa och ståt, det vill säga tal och avslutande fyrverkerier. Rigas vackra arkitektur bidrar ytterligare till den mysiga känslan!
  Hot Air Balloon week @ Filzmoos, Österrike
  Jan 12 – Jan 19 heldag
  Hot Air Balloon week @ Filzmoos, Österrike
  00:00
  I januari varje år samlas luftballong-team från hela världen i vackra Filzmoos, ca en timme från Salzburg. Mot backgrund av de snöklädda alptopparna fylls himlen av luftballonger i regnbågens alla färger. 2019 kommer ca 30 team att delta i detta spektakulära evenemang.
  Jan 13 heldag
  Street Food Festival, Riga @ Riga, Lettland | Riga | Lettland
  00:00
  Söndag den 13 januari anordnas Street Food Festival i Riga. Upplev ett stort utbud av street food lagad av både professionella och entusiaster. Det bjuds på livemusik och även underhållning för de små!  
  Karnevalen i Rijeka @ Rijeka, Kroatien
  Jan 17 – Mar 6 heldag
  Karnevalen i Rijeka @ Rijeka, Kroatien
  00:00
  Karnevalen i Rijeka är inte bara den största karnevalen i Kroatien, det är en av de största karnevalerna i hela Europa! Under flera veckor fylls Rijekas gator av medryckande musik, härlig mat och karnevaldeltagare i färgglada kostymer. Stämningen är på topp dag som natt och kulminerar de sista dagarna under den stora finalen, International Carnival Parade.
  Feb 16 – Mar 5 heldag
  Carnevale di Venezia @ Venedig
  00:00
  Denna världsberömda karneval, med anor ända från 1000-talet, är en av årets viktigaste händelser i Venedig. Staden fylls av besökare i spektakulära masker och kostymer, och det anordnas allt från storslagna maskeradbaler till färgsprakande evenemang på gator och torg.
  Fête du Citron @ Menton, Frankrike
  Feb 20 – Mar 3 heldag
  Fête du Citron @ Menton, Frankrike | Menton | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Frankrike
  00:00
  Menton är en liten pärla beläget på den franska rivieran, mellan Monaco och den italienska gränsen. Staden har ett härligt klimat, charmig arkitektur och vackra trädgårdar och kallas just för Frankrikes pärla. Sedan 1934 anordnas Fête du Citron här. Festivalen är ett av Rivierans största evenemang och lockar årligen över 200 000 besökare och handlar som namnet avslöjar om citroner,[...]
  Feb 20 – Feb 21 heldag
  Möten & Events på Kistamässan @ Kistamässan | Stockholm | Stockholms län | Sverige
  00:00
  Mässan Möten & Events på Kistamässan! Europaweekend ställer ut på Möten & Events-mässan som tar plats på Kistamässan, och går parallellt med mässan Personal & Chef. Kom förbi och säg hej och besök vår monter.
  Mar 6 – Mar 10 heldag
  Resebranschmässan ITB i Berlin @ Berlin | Berlin | Tyskland
  00:00
  ITB anordnas årligen i Berlin och är den största turistmässan i världen med tema resa, turism och semester. Ta del av intressanta föreläsningar, knyt nya kontakter och inspireras av de många spännande företagen som ställer ut. Besök ITB Berlins hemsida eller kontakta oss för mer information!
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl.
  Mar 15 – Sep 11 heldag
  Formel 1 @ Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Italien m.fl. | 0
  00:00
  Formel 1-evenemanget går världen över, med destinationer som Spanien, Frankrike, Österrike, Tyskland, Storbritannien och Italien för att nämna några av de som ligger närmast geografiskt. Vi ordnar med flyg, boende och biljetter så ni får uppleva det bästa av denna häftiga tävling. Kontakta våra duktiga projektledare på info@europaweekend.se, eller telefon 08-21 00 92.
  Las Fallas @ Valencia
  Mar 15 – Mar 19 heldag
  Las Fallas @ Valencia
  00:00
  En av Europas mest högljudda festivaler! Gatorna i den spanska staden Valencia fylls av flera meter höga pappersfigurer, fyrverkerier, musik och traditionella kostymer. Varje eftermiddag kl. 14 avfyras hundratals krutladdningar samtidigt i en dånande konsert.
  St. Patrick's Day!
  00:00
  St. Patrick’s Day är Irlands nationaldag och firas den 17e mars till minne av landets skyddshelgon Patrick. Dagen förknippas framförallt med färgen grönt och treklövern. Legenden säger att Patrick var den som införde kristendomen i landet och treklövern ska symbolisera treenigheten. Den gröna färgen är sedan irländska revolutionen på 1700-talet en färg som symboliserar nationalism. Titta på filmen för en[...]
  Mar 19 – Mar 20 heldag
  Resebranschmässan Rendez-vous i Paris @ Marseille | Paris | Île-de-France | Frankrike
  00:00
  Frankrikes största turistmässa går i Marseille 2019. Där samlas folk från hela världen för att nätverka, ta del av intressanta föreläsningar och få senaste nyheter inom branschen!
  Mar 21 – Maj 19 heldag
  Blomsterparken Keukenhof @ Holland
  00:00
  Upplev Hollands berömda tulpaner i full prakt! I vårträdgården Keukenhof, ca 50 minuters resa från Amsterdam, blommar över sju miljoner blomlökar i regnbågens alla färger under våren, och över 800 olika sorters tulpaner lyser upp marken så långt ögat kan nå. Detta är en spektakulär upplevelse som lockar många besökare varje år.
  Apr 5 – Apr 22 heldag
  Budapest Spring Festival, Ungern @ Budapest, Ungern | Budapest | Ungern
  00:00
  Budapest Spring Festival anordnas i år för 39e gången och erbjuder en mängd events inom jazz, klassisk musik, opera, dans och teater. Besök hemsidan genom att klicka på länken ovan, och kontakta oss gärna om ni vill att vi ordnar med biljetter!
  International Kite Festival @ Berck sur Mer, Frankrike
  Apr 6 – Apr 14 heldag
  International Kite Festival @ Berck sur Mer, Frankrike
  00:00
  I april varje år samlas människor från hela världen på stranden i franska Berck för den internationella drakfestivalen. Mängder av drakar i alla färger och former dansar på himlen, och den som ser framför sig en klassisk drake får tänka om, här flyger allt från gigantiska bläckfiskar och rymdskepp till stora Elvis-figurer över himlen! Professionella drakflygare deltar dessutom i stora[...]
  Apr 27 heldag
  King's Day @ Holland
  00:00
  Den 27 april varje år firas Hollands förmodligen största fest – King’s Day (Koningsdag). Hela landet, och kanske framför allt Amsterdam, kokar av musik, aktiviteter och orangeklädda festdeltagare som håller stämningen på topp från tidig morgon till sen kväll!
  Maj 21 – Maj 25 heldag
  Eurovision Song Contest, Israel @ Israel | Lisboa | Lisboa | Portugal
  00:00
  Världens största underhållningsprogram anordnas i år i Israel. Eurovision Song Contest är en sann folkfest och årets upplaga lär inte vara något undantag!  
  Tour de France @ Frankrike
  Jul 6 – Jul 28 heldag
  Tour de France @ Frankrike
  00:00
  Cykelfantastens dröm! Upplev Tour de France, ett av världens största etapplopp, på plats i Frankrike. Denna prestigefyllda tävling pågår under tre veckor i juli och avslutas med en storslagen målgång i Paris. Boka hotell i god tid och upplev ett av världens absolut största idrottsevenemang!
  Fêtes de Bayonne @ Bayonne, Frankrike
  Jul 24 – Jul 28 heldag
  Fêtes de Bayonne @ Bayonne, Frankrike
  00:00
  Magisk stämning utlovas när Bayonnes gator fylls till bredden av glada festivaldeltagare, ALLA iklädda karakteristiska vita kläder med röd scarf runt halsen och rött band knutet runt midjan. I fyra dagar pågår festligheterna oavbrutet från morgon till kväll med konserter och uppträdanden, och överallt längs gatorna serveras mat och dryck. En upplevelse!
  Aug 2 – Aug 24 heldag
  Royal Edinburgh Military Tattoo @ Edinburgh | Scotland | Storbritannien
  00:00
  Royal Edinburgh Military Tattoo är en av Edinburghs ikoniska festligheter som lockar besökare från hela världen. Stadens vackra slott utgör en fantastiskt imponerande bakgrund när musik- och dansföreställningar varvas med uppvisningar av militärorkestrar. En helt otrolig upplevelse som en bör åka och se minst en gång i livet! Vi ni åka till Edinburgh för att se Military Tattoo så kontakta[...]
  Aug 24 – Aug 26 heldag
  Notting Hill Carnival @ London
  00:00
  Londons största gatufest fyller stadsdelen Notting Hill med smaker, färger och rytmer från Karibien! Karnevaldeltagare i färgsprakande dräkter dansar längs gatorna som kantas av spännande food trucks. Musik och dofter fyller luften och atmosfären kokar under dessa livliga dagar!
  Aug 31 – Sep 1 heldag
  Europas största loppmarknad @ Lille, Frankrike
  00:00
  Loppisfynd så långt ögat kan nå när Europas största loppmarknad under ett par dagar samlar flera tusen försäljare i franska Lille. Denna gigantiska loppis lockar stora skaror besökare som vill fynda, och förstås njuta av klassikern moules frites som blivit synonym med loppmarknaden.